تفاوت نت‌های طبیعی و مصنوعی چیست؟

برای درک دقیق چرایی این مسأله، نخست باید تفاوت نت‌های طبیعی و مصنوعی را دانست. لذا ضروری است اندکی عمیق‌تر شده و ماهیت این نت‌ها را مورد مداقه قرار دهیم.

نت‌های عطرهای طبیعی بکر و اصیل:

نت‌های طبیعی موجود در عطرها، مواد بودار قابل استخراج از دل جهان هستی بیرون آمده اند؛ یعنی از درختان، برگ‌ها، گل‌ها و تا همین چند سال پیش از حیوانات و خمیر مایه آنها عالم طبیعت است.

بنابراین بوهای طبیعی گستره وسیعی از زیستگاه ها را در بر می‌گیرند؛ از جمله نُت‌های گُلی، چوبی و مرکباتی. عطری که حاوی درصد قابل‌ توجهی از نت‌های طبیعی با کیفیت است، به ‌راحتی اصالت خود در رایحه به نمایش می گذارد. قوی و شدید است ولی در عین حال تازگی خود را دارد و برازنده و سرشار از رگه‌ها و ابعاد گوناگونی است که در طول روز خود را یک‌به‌یک آشکار می سازد. نت‌های طبیعی در قیاس با اسانس‌های مولکولی منحصر به فرد هستند ولی بدون آنها قادر به ایجاد تعادلی پایدار و یکدست نیستند.

نت های مصنوعی، عطرهای مولکولی:

مولکول‌ عطرهای مصنوعی نه از دل طبیعت بلکه درون آزمایشگاه‌های عطرسازی شکل میگیرند. آنها در محیط‌های امن ایجاد و بارها و بارها توسط نهادهای نظارتی بین‌المللی تست می‌شوند. نت‌های مصنوعی به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند. شناخته‌شده‌ترین آنها تثبیت‌کننده‌ها یا فیکساتورها هستند که سبب می‌شوند نت‌ها برای مدت طولانی‌تری روی پوست باقی بمانند. دسته دیگری از آنها با هدف کاستن از شدت ماده خام به کار گرفته می‌شوند و وظیفه برخی دیگر این است که نت‌هایی چند بعدی را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنند. به بیانی دیگر، چیزی که نت‌های مولکولی را منحصر به فرد می نماید، توانایی این مولکول های عطری در هماهنگ شدن با همتاهای طبیعی‌شان است. در نتیجه این هماهنگی است که کیفیت، ماندگاری و شخصیت عطر ارتقاء پیدا میکند.

پیدایش نت‌های مصنوعی در اوایل قرن بیستم میلادی این امکان را فراهم نمود تا رایحه های موجود در طبیعت را بازآفرینی کنند. بوی دریا، نت‌های میوه‌ای مانند هلو، خیار، انبه و یا نت‌های گلی مانند گاردنیا؛ اینها نت‌هایی نیستند که بتوان از دل طبیعت بیرون کشید. ولی به لطف مولکول‌های تهیه شده در آزمایشگاه های عطرسازی، امروزه همه آنها در دسترس هستند.